Katalog wyszukanych haseł
Alilandia - kraina słowem i obrazem płynąca
Republika.pl Portal Spoecznoci Internetowych


 




Przykro nam, strona o podanym adresie nie istnieje.

Sprawd, czy wpisae poprawny adres strony, lub skorzystaj z katalogu lub wyszukiwarki.



Copyright 1996 - 2006 Grupa Onet.pl SA - zobacz wszystkie serwisy »

Temat: LECZENIE BIAŁACZ
W maju 2004 roku miałam wykonana operacje usuniecia woreczka żółciowego.w karcie informacyjnej mam zapis cholelithiasis.obecne wyniki badania laboratoryjnego:cholesterol187mg/dl, chol HDL66MG/DL, chol LDL 105mg/dl, trojglicerydy 76mg/dl, bilirubina calk. 1,43 mg/dl, AST 30 U/L, ALT 39 U/L, fosf.alkal 298 U/L, GGT 49,5 U/L,  proba tymolowa 2,50.  Czy powinnam wykonac badanie na oznaczenie tzw izoenzymow?prosze o porade w sprawie wynikow oraz co robic?jakie jest leczenie w dzisiejszysz czasach?dodam ze mam 64 lata. Bardzo prosze o porade  
Źródło: jjanos.nethit.pl/viewtopic.php?t=176



Temat: Rozszyfrowac wyniki?
Czy jest ktoś w stanie wytłumaczyć mi czym może być spowodowane podwyższone wartości podane poniżej: LYMPH  39,1 MXD    14.8 MCH    31,6 Powyższe wyniki są prawie identyczne w badaniach które wykonałem przez ostatni rok mam również takie wyniki, czynności wątroby. Próba Tymolowa - 0,6 [nie wiem w jakich jednostkach] Bilirubina całk.  1,3 mg/100 ALAT 17  U/l ASAT  21  U/l Mam 24 lata i jestem Facetem. Jeżeli ktoś może mi  wyjaśnić powyższe wyniki to z góry DZIĘKUJE.
Źródło: bieganie.eu/forum/viewtopic.php?t=2820


Temat: Bol w nadbrzuszu..
...4,4-11,3 LYM-3,2K/ul 1,1-4,0 MID-0,7K,ul o,2-1,8 GRAN-5,4K/ul 1,1-7,0 RBC-5,29M/ul 4,50-5,90 HGB-17,2g/gl 14,0-17,5 HCT-48,9% 40,0-52.0 MCV-92,5fL 80,0-96,0 MCH32,5pg 26.0-33,0 MCHCg/dl 31,0-36,0 RDW 12,7% 11,5-14,5 PLT218K/ul 140-400 GLUC - 90mg/dl 74-106 CHOL -187mg/dl 200 TG -302mg/dl 200 TP- 7,51g/dl 6,60=8.70 BIL T - 0,79 0.30-1,20 CREA - 1,35 mg/dl 0,90-1,30 UREA- 39mg/dl 50 ALAT - 58 U/I 42 ASAT - 25 U/I 31 AMYL - 51 U/I 80 HDL - 29mg/dl 40-85 LDL - 98mg/dl proba tymolowa - 1.6 g/ml i jeszcze badanie USG jamy brzusznej Watroba nie powiekszona,normoechogeniczne,pecherzykzolciowy podgiety,bezkamiczny,PżW,trzustka i sledziona nie powiekszone.nerki polozone prawidlowo bez zastoju i obecnosci zlogow.pecherz pusty. zaznacze ze od pewnego czasu jestem na diecie,zaczolem jesc sporo nabialu i ryb,prosze o porade co mam zrobic ?
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=9587


Temat: Proszę o pilną odpowieź pana doktora!!!!!!!
Panie doktorze-to wyniki krwi i moczu mojego 4-letniego kastrata. Glukoza - 5,7 mmol/l Bilirubina - 3,5 umol/l Próba tymolowa - 0,2 j.Mac Lag AST - 1 U/l ALT - 32 U/l Mocznik - 6,7 mmol/l Kreatynina - 149 umol/l Mocz : żółty, mętny pH - 7,0 c.wł. - 1,020 białko - + cukier - (-) bilirubina - + ciała ketonowe - (-) leukocyty - + kryształy strubitowe - b. liczne wpw Jakie Pan poleca leczenie i jaką karmę na struwity z Krakvetu? Kot je tylko suche. dziękuje za pomoc
Źródło: krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=9182


Temat: Pomocy, krew w kupali juz u 2:(:(
Badanie kału na krew utajoną ( próba tymolowa) może dać pewne rezultaty w diagnostyce. Tyczasem polecam podawać kotu raz na dwa tygodnie olejek parafinowy (do pyska strzykawką) w dawce 1 ccm/ kg wagi ciała. U moich to pomogło. Zdrówka życzę
Źródło: forum.miau.pl/viewtopic.php?t=11992


Temat: woreczek żółciow
Witam! W maju 2004 roku mialam wykonana operacje usuniecia woreczka zolciowego. w karcie informacyjnej mam zapis: cholelithiasis.obecnie mam wyniki badania laboratyjnego: cholesterol 187mg/dl, chol HDL 66MG/DL, chol LDL 105mg/dl, trojglicerydy 76mg/dl, bilirubina calk 1.43mg/dl.AST 30U/L, ALT 39U/L, fosf.alkal.298U/L, proba tymolowa 2,5. czy powinnam wykonac badanie na oznaczenie tzw. izoenzymow?co robic?jakie leczenie sie stosuje?a moze wyniki sa w normie?dodam,ze mam 64 lata.bardzo prosze o porade 
Źródło: jjanos.nethit.pl/viewtopic.php?t=211





© Alilandia - kraina słowem i obrazem płynąca Design by Colombia Hosting